BLOGI, JOKA KERTOO 16-VUOTIAAN TYTÖN VAIHTO-OPPILASVUODESTA SAKSASSA. KERROTTAVAA TULEE VARMASTI MONISTA ERI KOKEMUKSISTA, KUTEN HAASTEISTA JA ONNISTUMISISTA SEKÄ TUNTEISTA JA NORMAALISTA ARJESTA VIERAASSA KULTTUURISSA.



maanantai 13. kesäkuuta 2011

Turisti?

Moi kaikki!

En oo kirjottanu taas viimeks ku joskus... hui.

Eli vaikken sitä voiskaa uskoo, nii viimesiä viikkoja viedään. OIKEESTI

En voi tajuta tätä.. yks päviä vaan havahuin, että hemmetti, miullaei oo kun kolme viikkoo aikaa pakata kamat kasaan, ennenku viimenen seminaari alkaa.. No täytin sitten taas yhen kymmenen kilon paketin 8))

En tiiä mistä miun pitäs silleen kirjotella.. Tai ku oon aina kirjotellu semmosia turistijuttuja :D siis.. että kävin siellä ja siellä ja tein sitä ja tätä.. mut nytten kun jotenki tuntee ittesä täällä asuvaks, eikä kaikki asiat oo enää uutta ja ihmeeellistä, nii ei ookkaan yhtäkkiä enää varma, että mistäs sitä pitäs kirjottaa.. ?!

Esim semmoset asia, että täällä berliinissä saatta välillä eksyä, ei oo enää nii uutta ja ihmeellistä.

Mutta nyt haluun kumminkii kertoo yhestä esimerkistä, miten suunnistamisessa tarvitaan se pieninkin hiven keskittymistä mitä vaan löytyy..

TARINA ERÄÄSTÄ TIISTAI PÄIVÄSTÄ

Eli. ’’Olipa kerran Anni ja Lysiane. Molemmat tytöt ovat viettämässä vaihtovuotta berliinissä. He tahtoivat mennä katsomaan ystävänsä teatteriesitystä hänen koululleen. He piirsivät googlen avulla hienon kartan, että löytäisivät perille ajoissa ilman ongelmia. Heidän piti ajaa bussilla päätepysäkille asti ja sen jälkeen kävellä helposti ja huolettomasti parisataa metriä saavuttaakseen määränpäänsä. Bussimatka sujui rattoisasti jutellessa sitä sun tätä ja pian he huomasivatkin saapuneensa päätepysäkille, jolloin tytöt jättivät bussin muiden matkustajien mukana. Jostain kumman syystä eivät Anni ja Lysiane kuitenkaan löytäneet kyseistä koulua niiin helposti kun he olivat kuvitelleet. Juosteensa tunnin ristiin rastiin berliiniä, ja todettuaan pettyneenä myöhästyneensä teatteriesityksestä, päättivät he palata takaisin bussi/metroasemalle. Ja suureksi yllätyksekseen he kokivat valaistuksen! He nimittäin huomasivat että bussi oli jättänyt heidät yhtä pysäkkiä liian aikaisin..’’

Kuvamateriaalia:


^Löydettiin bussipysäkiltä kartta.. Mie osotan sormella sinne missä oltiin, Lysiane sinne missä meidän OIS PITÄNY olla.. hmm.





Okei nojaa, sellasta sattuu.. ja kyllähän myö sitten lopulta löydettiin se oikee katu (ylhäälä kuvassa) ja koulukin.. oli kyllä teatterit jo ohi, mutta oltiin ylpeitä että päästiin määränpäähmme!

KULTTUURIEN KARNEVAALI 2011

Mie vannon, etten oo ikinä nähny noin paljoo ihmisä samalla kertaa niinku kulttuurien karnevaalissa.

Kyseinen tapahtuma järjestettiin täällä berliinissä ja siinä oli osanottajia 60 eri maasta (jos oikein muistan?) Käveltiin kulkueessa mukana YFU:n kanssa. Tunnelma, sää ja ihmiset, kaikki oli niin hullua ja hauskaa ja jee! Karnevaalimeininkiä parhaimmillaan!

Meijjän teemana oli ’’ YFU:lla maailmasta värikäs ’’. Puettiin kaikki valkoset T-paidat päälle, joista sitten kävelymatkan aikana tuli värikkäitä maaleilla ja huiveilla. Tanssittiin, laulettiin, riehuttiin. Loppujen lopuks oltiin kaikki yltäpäältä maalissa hiuksia unohtamatta. Alotettiin kulkuekierros klo 12:30. Ajattelin, että köpöteltäs se pari tuntia, ja sitten ois homma ohi. Loppujen lopuks oltiin sitten ’’maalissa’’ klo 17:10. Illalla pakotti jalkoja jostain kumman syystä ja nälkäkin oli aika hirvee, kun oli tullu vaan veden ja keksien voimin hihhuloituu.


^ Vielä suhkot puhtaat paidat/naamat.

^ ja siitä se ajatus sitten pikkuhiljaa lähti..










^ Esimerkki muista ryhmistä ketkä siellä tanssi.



Mutta oikeesti, herranjumala sitä ihmisen määrää! Järjestysmiehien piti olla työntämässä ihmisiä sivuun, että mahuttiin kävelemään! Ja puhelimella oli turha yrittää ottaa yhteyttä keneenkään kun oli linjat niin tukossa.



Tässä taas yks elämys, mikä tulee pysymään varmasti ikuisesti takaraivossa. Niinku jo aiemmin sanoin, miulla ei oo enää yhtään semmonen ns. ’’turisti’’ olo! Turistit oli kattomassa tuota, mie olin berliiniläisenä kulkemassä ITSE KULKUEESSA. suorastaan järkyttävää.:D

Ja ainiin, kävin tänään ''itägalleriassa''.Eli kattomassa niitä kuuluisia maalauksia, joita sillon joskus maalattiin berliinin muuriin. Meinasin ihan unohtaa kertoo! Oon niin väsyny, kello tulee yks, ja huomenna pitäs jaksaa vielä kouluun. Nojaa, onneks palautetaan vaan kirjat ja lähetään sitten melkein samoin tein jo takasin kotiin..


^Be Berlin!






Syvällisempää tekstiä on varmasti luvasssa viiemistään kahden viikon sisällä.

PS. tiiän jopa jo lentoaikataulut..

1 kommentti:

  1. oon lukenu sun blogin läpi ja seurannu tätä jostain... maaliskuusta (?) asti ;d ja oon nykyään vielä varmempi siitä että haluun ihan oikeesti saksaan vaihtoon. Oon ollu siellä siis lomamatkalla nyt jotain about 14 kertaa ja rakastan sitä maata ja kieltä.

    Kiitos siis sulle siitä, että oot pahentanu tätä mun "matkakuumetta" entisestään :--D ehkä mäkin vielä joskus toteutan sen unelman...

    VastaaPoista