BLOGI, JOKA KERTOO 16-VUOTIAAN TYTÖN VAIHTO-OPPILASVUODESTA SAKSASSA. KERROTTAVAA TULEE VARMASTI MONISTA ERI KOKEMUKSISTA, KUTEN HAASTEISTA JA ONNISTUMISISTA SEKÄ TUNTEISTA JA NORMAALISTA ARJESTA VIERAASSA KULTTUURISSA.



maanantai 13. joulukuuta 2010

Suomalainen.. vai sittenkin ihan saksalainen sauna?

Uudessa perheessä on lähtenyt tosi hyvin arki liikkeelle. Tällä hetkellä pientä stressiä joulujutuista, mutta niinhän se aina tuppaa joulukuussa olemaan.. :)

Nyt en ehi hirveesti henkeviä kirjottelemaan, tuo englannin kirjotelmakin kun tuossa vieressä odottaa.. Mutta uuden uudesta elämyksestä on pakko päästä tänne heti raportoimaan kun kaikki on vielä tuoreessa muistissa, kävin nimittäin täällä ''SUOMALAISESSA SAUNASSA''.

Kyseinen elämysmatkailukohde löytyy siis tästä ihan parin kadun päästä, normaalista uimahallisa. Perus juttuja täkäläisessä kylpemiskulttuurissa: Uimahalliin meneminen maksaa paljon! (aikuinen 15 e). Niinpä silloin kun kylvetään, niin se ei ihan tunnissa ohi ole.. Naiset ja miehet ovat niin uimassa kuin saunassa, suihkussa ja pukuhuonetiloissa sekoitettuna. Täällä ollaan niin suihkussa, saunassa kuin UIMASSA ALASTI. Kaikki siis käppäilee ympäri uimahallia porealtaasta toiseen alasti.

Myö sitten kuitenkin päätettiin mennä kylpemään ihan naisten päivänä, niinkun olin gast-äidille toiveeni esittänyt. Tuntu muuten tosi oudota mennä esim. suihkuun, kun miulla oli semmosen läpsikäs kengät jalassa. Mie usein unohtelinki ne aina jonnekkin päin uimahallia. (kengät siis jalkasienien ja muitten ihanuuksien ehkäisemisen takia) Sitten päästiin jo altaitten ja saunojen puolelle. Saunan oven yläpuolella oli kyltti ''suomalainen sauna, 85 astetta'' Mentiin sisään ja istahettiin lauteille. Eka eroavaisuus minkä huomasin, oli lauteitten sijainti. Ne oli jotenki hirmu matalalla! Tai kun kotonahan lauteet menee aina tosi ylös asti, että korkeimmilla lauteilla voit vaan istua, koska katto ottaa muuten vastaan. Nojaa, istahin mukavasti ja aloin nauttimaan lämmöstä.

Neljä kuukautta ilman saunaa, ja VIHDOIN. Kohta ilma alko jotenki tuntumaan tosi kuivalta ja aloin sitten tietysti ettimään sitä vesiämpäriä kauhan kera. Huppista, täälläkun vettä saa heittaa kiukaaalle vain tietty henkilökunnan jäsen! Ja vielä vaan tasatunnein! Se kun on tietysti niin vaarallista hommaa se.. Onneks meillä kävi tuuri ja kello näytti just sen verran, että kohta pitäs jonkun tulla. Sitten yhtäkiä ovi pölähti auki ja sisälle asteli semmone viiksekäs MIES. :D Että ''SCHÖNEN GUTEN TAG'' pärähti vaan ilosesti. Oli miulla varmaan ilme aikamoinen..

No jaa, enimmikseen minuu vaan vähän huvitti, enkä oikee tienny että mites sitä nyt pitäis oikeen olla. Kohta alko kumminkii hymy yltymään nauruks, kun se mies kohotti pyyhkeen ilmaan ja alko pyörittämään sitä ku jotakin helikopterin ropelia. Piti kato raikasta ilmaa saunaan saaha. Sitten ku se vihdoin uskaltautu innostumaan ja heitti vettä kiukaalle, niin ilokseni löylyveteen oli lurautettu sitten ihan reilusti eukalyptusta, tai jotain muuta vastaavaa, mikä kirveli ihan silmissä asti.

Oli siellä sitten onneks kuumempikin sauna, mutta sielläkään ei sitä löylyä heittää saaanut.. Porealtaassakin istuskeltiin, mutta jotenkin se tietoisuus, ettei kenelläkään ollu uikkareita päällä.. En jotenkaan osannu rentoutuu. Ja niinku tätikin tuossa totesi, että löytyyköhän niitä sattumia sieltä altaasta sitten useemmin, kun ei oo uikkarit niitä kiinni ottamassa... IIIYYÄÄ, en haluu ajatella:D

Siis tervetuloa rentoutumaan, uimahalli Paracelsus-bad, Berliini!

Ps. joulusta paljon juttua myöhemmin.. (:

3 kommenttia:

  1. Ja muu maailma kun puhuu, että suomalaiset on hulluja kun menevät alasti PERHEEN kanssa saunaan.. :D

    VastaaPoista
  2. ai kamala vähänkö friikkii :D tai siis ei voi olla kovin hygieenistäkään ku kaikki uiskentelee siel alasti xd

    VastaaPoista
  3. Noniinpä, samanlaisia ajatuksia miullakin päässä liikku kun siellä uiskentelin.. :D

    VastaaPoista