BLOGI, JOKA KERTOO 16-VUOTIAAN TYTÖN VAIHTO-OPPILASVUODESTA SAKSASSA. KERROTTAVAA TULEE VARMASTI MONISTA ERI KOKEMUKSISTA, KUTEN HAASTEISTA JA ONNISTUMISISTA SEKÄ TUNTEISTA JA NORMAALISTA ARJESTA VIERAASSA KULTTUURISSA.



maanantai 17. tammikuuta 2011

21 keskiviikkoa!

Hui hui, miettikää, oon selvinny puoleen väliin asti! Jäljellä enää 21 viikkoa, 147 päivää.. ehkei enää pienemmäks tuota lukua pyöristellä. :D

On tullu taas vähän vähemmän kirjoteltua.. Hyvin kun menee nii ei oo mitään mistä vuodattaa :D

Nyt kun oon tähän arkeenkin hyvin tottunut, nii ajattelin kirjottaa pienen blogipostauksen miun normaalista koulupäivästä.

Mistäs päivästä ois suotuisinta kirjottaa.. Maanantait on aina semmosia väsy-päiviä, millon kaikki on hiljasia ja tylsiä ja väsyneitä ja joudutaan kestämään kemian über epäkiinnostavat kaksoistunnit. Ja perjantait onkin sitten sitä luokkaa, että kaikki on levottomia ja oottaa viikonloppua, eikä kukaan kuuntele opetusta ja kaikki riehuu. (sama meininki siis niinkun viimevuonna ysillä :) ) ...

Päädyin keskiviikkoon, se on kai se arkipäivistä normaalein..

6:30 .. Herätyskello soi, ja revin ihteni ylös sängystä. Meen syömään aamupalaa ( Normaalisti paahtoleipää, jonka päällä on marmeladia tai muuta vastaavaa ja juon kaakaota) ja samalla teen myös eväät mukaan kouluun. Miulla on usein ikävä suomalaista kouluruokaa.. siis varsinkin sillon kun ne eväät on jääny tekemättä.. (laiskuuttako?- kyllä) :D klo 7:40 oon jo (toivottavasti) matkalla kouluun.

8:00 alkaa fysiikan tunti. kouluun tullessa tervehdin jokaista luokkatoveria joko kätellen, halaten tai poskisuudelmin. Tunnilla kuuntelen kun opettaja höpöttää hassuja, josta ymmärränkin jopa jo paljon! En taia mistään fysiikan tunnista sen enempää lörpötellä, niinku mistään muustakaan koulutunnista :D nukahtaa ne lukijat vähemmälläkin :).. koulussa kuluu aika jo oikesti tosi nopeesti, välillä enemmän kuuntelemalla ja välillä enemmän omia juttuja uneksien..

Ensimmäinen pitempi paussi (20 min) on klo 9:35. Normaalisti just keskiviikkosin, fysiikan tuntien jälkeen, juostaan kavereitten kanssa kahvioon (missä vietän myös hyppytunnit, siis kun muilla on espanjankielen tunti..) juomaan vanilja cappuchinoa, tapaamaan kaikkia muita tuttuja ja lörpöttelemään joutavia. Tai (jos tuuria sattuu olemaan, eikä opettajia satu olemaan etupihalla vartiossa) mennään ostamaan parin kadun päässä sijaitsevasta leipomosta tuoreita sampylöitä ja kaakaota.

Paussin jälkeen kiiruhdetaan etiikan tunnille (jos tullaan leipomosta, tullaan mitä luultavimmin myöhässä..mutta ei olla ainakaan vielä yhtään valituksen sanaa kuultu?). Etiikan jälkeen seuraakin matikan tunti ja matikan tunnin jälkeen vuorossa olisi valinnaisaineen tunti. Täällä jokainen luokka kantaa aina mukanaan 'luokkakirjaa', joka annetaan joka tunti aineen opettajalle käyttöön. Sinne merkitään mm. läksyt, poissaolot ym. Nuo valinnaisainetunnit tekee kuitenkin poikkeuksen, koska sillon kurssin kävijät on aina eri luokilta, eikä luokkakirja oo sillon mukana. Kyseisiltä tunneilta puuttuukin monesti oppilaita.. poissaolo kun näkyy vain todistusnumerossa, eikä pistä luokanvalvojan silmään..(ja sitäkautta tule vanhempien tietoiseuuteen)

Luokanvalvojan tunnille on varattu paikka valinnaisaineen jälkeen.. tähän asti ei kuitenkaan oo pidetty yhtä ainoota luokanvalvojan tuntia.

Ennen kotiin lähtöä (14:25) katotaan vielä käytävän seinällä olevaa muutoslistaa, että tiedetään minne sitä pitää seuraavana päivänä osata mennä.

Tämmöstä kuuluu siis miun normaaliin keskiviikkoon.

4 kommenttia:

  1. oi vitsi mite nätti tästä blogista tuli! :) harmi ku ei voi ryhtyy lukijaks :< (?)
    hei jos siuta yhtää kiinnostaa nii miun lukemisia voi lukee venlau.blogspot.com =)

    VastaaPoista
  2. kiitos kiitos! Joo, kyllä kiinnostaa, kiitos vinkistä.

    Hmm.. olitko kirjautunu sillon sisään kun yritit ryhtyy lukijaks? :D en tiä mikä mättää.. :(

    VastaaPoista
  3. Heippa Anni

    Luin blogistasi (hieno muuten!) jo ajat sitten Savonmaasta, mutta nyt vasta kävin katselemassa kuulumisiasi. Mukava nähdä, että olet viihtynyt.

    Kaupalla muutoksen tuulia, niistä on ollut postituslistallakin. Ja sinua kaipailen kovasti mukaan taas, kunhan kotiudut :)

    Hyvää tätä vuotta -- pidä hauskaa ja ihmettele.

    Katriina

    VastaaPoista
  4. Hei Katriina!

    Tosi mukava kuulla että olet vilkuillut blogiani!

    Joo, kaupan kuulumisia olen hieman sivusilmällä tirkistellyt.. Onko kauppa muuttanut ihan savonlinnan sisällä vai kokonaan pois?

    Kiitos, pidän hauskaa, ja paljon terveisiä sinne!

    VastaaPoista