BLOGI, JOKA KERTOO 16-VUOTIAAN TYTÖN VAIHTO-OPPILASVUODESTA SAKSASSA. KERROTTAVAA TULEE VARMASTI MONISTA ERI KOKEMUKSISTA, KUTEN HAASTEISTA JA ONNISTUMISISTA SEKÄ TUNTEISTA JA NORMAALISTA ARJESTA VIERAASSA KULTTUURISSA.



sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Tanskan matka!

Huihuihui, on taas viikko ollu semmonen ettei oo kerenny kissaa sanomaan, ku on jo kaikki 7 päivää hurahtanu ohi..

Eli tästäkin reissusta sitä ollaan jo viimeset 6 kuukautta puhuttu ja nytten sekin on ohi. Kuka on painanu sen eteenpäinkelaus-napulan pohjaan?

Alkuun vähän pelotti, tietysti. Tunsin oikeestaan kaikki ketkä lähti mukaan, mutta nyt tilanne oli ihan toinen, koska KAIKKI oli samassa paikassa, joten piti aluks vähän kattoo, että kuka on kenenkii kaa, ja ketkä ei tuu niinkää toimeen keskenään. Tuohon ei kuitenkaa menny yhtä päivää pitempään, isoja ongelmia kun ei tällä seurakunnalla niinkään ole. Eli lähdettiin Tanskaan Alt-Reinickendorfin nuorisoseurakunnan porukalla. Tietysti mukana oli myös pari vanhempaa aikuista, mutta niille oli järkätty ihan oma talo (jota sitten ruettiin kutsumaan ''vanhainkodiksi'' ). Kyseisen matkan nää tekee joka vuosi, ja sitämukaa on aina osaanottajien määrä vaan kasvanu. Tällä kertaa mukana oli 27 henkeä.

Matkustettiin autoilla, ajomatka kesti sen 8 tuntia, jos ongelmia ei ollut. (kuten menomatkalla) Kotiintulomatkaan menikin sitten se 12 tuntia, koska keskellä tanskaa puhkesi yhen auton rengas, ja meidän piti ettii autokorjaamo, koska vararengas ei tietenkään ollu mukana.. Ja myrskyvarotuksen takia oli riskinä, ettei meitä päästetä jonkun pitkän sillan yli, mutta onneks sää oli laantunu sen verran, ettei siitä sitten onglemia kertynyt.

Määränpäänä oli Vrist, semmonen 5000 hengen kylä Pohjanmerellä. Talo jossa asuttiin oli ihan SUPERIHANAISOCOOL uima-altaalla ja bijardipöydällä varustettuna. Merikin oli ihan vieressä, mutta ei ihan näin helmikuusta uimaan kehdattu mennä...

Ohjelmaa oli silleen pienesti sopivasti joka päivälle. (Ei siis muuten mitään aikatauluja, koska lomahan se meille kaikille oli, eikä mikään leirikoulu.)

Olin tietysti tosi innoissani lähössä tanskaan kattelemaan ja ihmettelemään, jotenki miulla oli kumminki aluks odotukset aika nollassa, koska Tanskahan on vielä lähempänä Suomee, joten miten siellä nyt vois niin erilaista/ -näköstä olla? Aina sitä kuitenkin kummasti yllättyy..

Näköalat (varsinkin) rannalla oli uskomattomat, sääkin kun vielä suosi!

















Bunkkeri rannalla.


Käytiin semmosessa kalamuseossa, ja siellä oli sitten tuommonen pieni rapu, jota mieki sain kädessä pidellä.. :)



Tehtiin kyllä paljon muutakin, esim. käytiin ratsastamassa ja muissa museoissa sun muuta. :)

Taas tämmönen lyhyt postaus, mutta aika rientää, ja huomenna pitäis taas kouluun raahautua.. :D

2 kommenttia:

  1. en oo ikinä käyny, mut voin kuvitella, et ne rannat ainaki tosi paljon toisiiaanmuistuttaa. (kun molemmat siis pohjanmerellä)

    VastaaPoista