BLOGI, JOKA KERTOO 16-VUOTIAAN TYTÖN VAIHTO-OPPILASVUODESTA SAKSASSA. KERROTTAVAA TULEE VARMASTI MONISTA ERI KOKEMUKSISTA, KUTEN HAASTEISTA JA ONNISTUMISISTA SEKÄ TUNTEISTA JA NORMAALISTA ARJESTA VIERAASSA KULTTUURISSA.



sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Pääsiäis-kuulumisia!

Hyvvää pääsiäistä ja vappua ja kevättä! ♥

Nyt ois sitten loma lopuillaan.. Oli kyllä huisketta ja melskettä! Kerkesin mie kyllä onneks jossain välissä rentoutumaankin. Nyt alkaa kahden kuukauden loppukirit, kalenteri on kesäkuun alkuun asti ihan täyteenbuukattu.. Ja tää oli sitten miun viimenen loma täällä! Näillä kun alkaa kesälomat vasta joskus sillon kun mie lähen kotia. (Eli heinäkuun alussa..)

Ekan lomaviikon viettelin Berliinissä kavereita tapaillessa ja perheen kanssa nähtävyyksiä kierrellessä.


Tyttöjen kanssa päiväkävelyllä. ;) (Emma, Elise)^


Veneiltiin Müggelseellä perheen kanssa. Ihanan kesäinen sää, mikäs sen parempaa? ^


Juutalaisten muistomerkillä Berliinissä.^

En muuten tienny, että pääsiäinen on täällä niin paljon tärkeempi/jotenki juhlallisempi mitä suomessa. Onhan sitä sietysti suomessakin ihmisiä, jotka pääsiäistä enemmän juhlii, mutta itelleni se ei ainakaan oo mitenkään erityisen tärkee juhlapyhä ollu.

Miun isäntäperheen pääsiäisohjelma meni tätä rataa: lauantaina tehtiin ruokavalmisteluja sunnuntaita varten (esim värjättiin kananmunia elintarvikeväreillä..) ja mentiin kattomaan pääsiäiskokkoa tuttujen puutarhalle. Pääsiäissunnuntaina etittiin pääsiäismunia puutarhasta ja perhetuttuja tuli kylään ja syötiin paljon paljon paljon..


^Oli kyllä enemmän tai vähemmän juhannus fiilikset tuossavaiheessa! :D Grilliruokaa, vihree luonto, kokko..






^ Pääsiäismunia etsiskelemässä..( huomatkaa vaatetus: minishortsit. Aamulla klo 11. Ja nää väittä että täällä ei ole vielä kesä?!) Saatiiin muuten ihan pieniä lahjojakin (mie sain kirjan ja lipun teatteriin), eikä pelkästään vaan suklaata.. Suklaa olikin vähän huono vaihtoehto puutarhaan piilotettavaks 25 asteen lämpötilassa.. Löysin vielä iltapäivälläkin pari suklaamunasta puskanjuurelta.. hieman sulaneina..



Toisella viikolla ajettiin neljäks päiväks Itämerelle, Warnemünde nimiseen pikkukaupunkiin. Sää suosi ja tunnelmat oli kohillaan! Ja Warnemünde on tosi kaunis kapunki, ihanan rauhallinen turisteista huolimatta. Tekee hermoille hyvää päästä välillä vähän tuulettumaan täältä suurkaupungin melskeestä..


^ ranta, Itämeri


^ Warnemünden satama- ja torialuetta..






^ Keräiltiin rannalta ''kanan jumalia'' niinku näitä saksaks kutsutaan (jos oikein ymmärsin..?). Eli kiviä missä on reikiä. Saan ihania koruja aikaseks..

Muttta niin se aika siis viilettää. Nyt on talvivaatteetkin tiiviiks pakatussa paketissa valmiina suomeen lähetystä varten.. En kyllä tiiä miten ihmeessä saan nää kaikki tavarat takasin suomeen (no joojoo, tietysti postilla, mutta ei kyllä huvittas tuhansia euroja maksaa..) .. nojaa, onhan miulla vielä se 9 viikkoa aikaa yrittää keksiä joku järkevä keino..

Seuraavalla kerralla kerron varmaan meidän Re-Entry viikonlopusta. Meille berliiniläisille vaihtareille on vielä järjestetty oma seminaari (toukokuun puolessavälissä), jossa saahaan jutella mukavia ihan vaan näin berliinissä asuneiden vaihtareiden kesken. :)

Mietin muuten tuossa ykspäivä, että vähän siitä YES- loppuseminaarista tulee hauskaa, 400 nuorta eripuolilta eurooppaa jne. Mut sitten rupesin miettii toisin päin.. 400 nuorta ja kaikki itkee surusta ja onnesta.. :D hmm, tätä odotellessa..


Ps. Viime postauksessa kerroin Mauerparkista, ja taisin ihan lisätä kuvankin, ja kerroin että siellä on aina ihan hirmusesti ihmisiä jne. Luin sitten lehen otsikoista, että sunnuntaisin siellä nousee kävijämäärät 45 tuhanteen! 45000 haloo! Savonlinnan asukasmäärä on 30 tuhatta... :D Ehh.. normi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti