BLOGI, JOKA KERTOO 16-VUOTIAAN TYTÖN VAIHTO-OPPILASVUODESTA SAKSASSA. KERROTTAVAA TULEE VARMASTI MONISTA ERI KOKEMUKSISTA, KUTEN HAASTEISTA JA ONNISTUMISISTA SEKÄ TUNTEISTA JA NORMAALISTA ARJESTA VIERAASSA KULTTUURISSA.



maanantai 18. lokakuuta 2010

Syysloma.

Eli nyt sitä ois syysloma vietelty ja kuukausikin vaihtuu kohta! Ja oon ollu niin ahkera, että tää on jopa kolmas blogiteksti tältä kuulta.. Voisin kai vähän ryhdistäytyä. =D Mutta tässä tälleen mukavasti ja lyhyesti mitä oon touhunnu..

Filmpark

Käytiin siis ensimmäisenä viikonloppuna Filmparkissa perheen kanssa. Sää oli loistava ja mieli pirteä. Pääsin kokeilemaan siellä 4D elokuvateatteria, eli katottiin videopätkä vuoristoradasta kolmiulotteisena ja sitten vielä penkit täris tilanteen mukaan. Elokuvan lisäks nähtiin myös mm..



^..stunt show ja..



^ ..saksalainen, aito ja alkuperäinen nukkumatti. :)

Festival of lights

Elikkä Berliinissä on järjestetty jo muutaman kerran aiemminkin Festival of lights-juhla, jolloin n. 60 eri kohdetta, yleensä rakennusta, on valaistu eritavoin suunnilleen kahden viikon ajaks. Miun mahtavalla digikameralla ei oikeen pimeellä nuo kuvat onnistunu, mikä on tosi sääli, koska kyseiset nähtävyydet olis niin näkemisen arvosia!


^ Fernsehturm/ Televisiotorni


^ Weltuhr, Fernsehturm / Maailmankello, Televisiotorni


^ Kävelykatu jota pitkin pääsee Brandenburgin portille. Tää oli miun ehdoton suosikki näistä valaisukohteista! Kaikki kävelykadun puut oli siis valaistu eri värein.


^ Brandenburger tor / Brandenburgin portti


^ Joku kävelykatu jossain jonkun kauppakeskuksen vierellä, kauppakeskuksia kun Berliinissä riittää, en voi kaikkea muistaa.. ==D


Wald Hoch Seil Garten

Sitten kerkesin myös kiipeilemässä käymään ja tykkäsin kyllä kovasti! Kyseinen kiipeilypuisto oli rakennettu metsään, tosi korkeisiin puihin. Niitten puitten väliin oli vaan tehty erilaisia ramppeja ja tehtäviä mitä piti suorittaa, esim. monesti piti laskeutuu vaijeria pitkin tasolta toiselle. Kävin korkeimmillaan 7m korkeella. Oisin kyllä voinu ylemmäskin mennä, kun ei korkean paikan kammoa ole, mutta olin sitten noitten tehtävien jälkeen niin poikki, etten kehannu enää vaikeempiin tehtäviin lähteä. Ois ollu aika nolo roikkua jossain 15m korkeudessa, ja huudella joku autttamaan, kun ei enää ite jaksaiskaan enempää.. :D





Oon myös viettäny tosi paljon aikaa (siis aikasempaan verrattuna) kavereitten kanssa. Kerkesin käymään loman aikana kolme kertaa elokuvissa ja tietysti shoppailemassa ja mitäs muuta.. Löhöilemään sohvalla ja olemaan tekemättä mitään. :) Oli muuten ihana huomata, että miulla on täällä jo sellasiakin ystävia, joille voin vaan yksinkertasesti soittaa jos on tylsää, eikä tarvii aina viikon verran tapaamisia suunnitella.

Maanantaina pitäs siis jaksaa taas kouluun herätä.. Mutta kohtahan on jo joululoma, hiphei! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti