BLOGI, JOKA KERTOO 16-VUOTIAAN TYTÖN VAIHTO-OPPILASVUODESTA SAKSASSA. KERROTTAVAA TULEE VARMASTI MONISTA ERI KOKEMUKSISTA, KUTEN HAASTEISTA JA ONNISTUMISISTA SEKÄ TUNTEISTA JA NORMAALISTA ARJESTA VIERAASSA KULTTUURISSA.



tiistai 31. elokuuta 2010

Ensimmäinen luku.

Nyt se ois sitte eletty, ensimmäinen kuukaus koko vaihtovuodesta.

Ikävä alkaa jo helpottaa, kun on alkanu tottumaan perheen kuvioihin ja ympäristöön. :)

Ja mitään kauheen stressaavaakaan ei oo enää eessä, kun kouluunkin on tutustuttu. Nyt on parhaillaan menossa kahden viikon mittainen harjottelujakso päiväkodissa. Tieto harjottelusta tuli mukavasti yllärinä ekana koulupäivänä. Onneks sain kuitenki paikan niinki lyyhyellä varotusajalla. Ja ainakin nää ensimmäiset kaks päivää on ollu tosi mukavia, oon opetellu saksankielisiä loruja ja lastenlauluja. :)

Pullaakin kerkesin jo leipomaan. Kerroin perheelle pari viikkoa sitten, että suomessa syödään paljon pullaa, ja yritin selittää mitä pulla on. Kun vanhemmat sitten seuraavan kerran palas kauppareissulta, oli ne ostaneet miulle vaaleeta leipää, mikä maistu vaniljalle. (?) Sanoin että eiei, ja leivoin siskon kanssa kunnon pullaa. ( Kun taikina oli valmis ja sen piti antaa kohota, miulta kysyttiin, että pitääkö taikina nostaa siks aikaa jääkaappiin? Joo, toki.:D ) Tykkäsivät valmiista tuotteesta kovasti. :) Seuraavaks ois sitten eessä Karjalan piirakat..

Oon muuten pistänyt merkille, että mitä syvemmälle oon päässy uppoutumaan saksalaiseen kulttuuriin ja alkanu pitämään siitä, niin sitä enemmän oon myös oppinut arvostamaan suomen kulttuuria.

3 kommenttia:

  1. eiks ''Karjalan piirakat'' oo karjalanpiirakat?:D:D:D
    suomenkieli 10 <33333333333333

    VastaaPoista
  2. äääh, samalta ne maistuu, ihan sama miten on kirjotettu. :D mutta kiitos rakentavasta palautteesta meeriseni :D

    VastaaPoista
  3. voi siuta siellä miun piti tämmönen tekasta että voin siulle kirjottaa :D

    VastaaPoista