BLOGI, JOKA KERTOO 16-VUOTIAAN TYTÖN VAIHTO-OPPILASVUODESTA SAKSASSA. KERROTTAVAA TULEE VARMASTI MONISTA ERI KOKEMUKSISTA, KUTEN HAASTEISTA JA ONNISTUMISISTA SEKÄ TUNTEISTA JA NORMAALISTA ARJESTA VIERAASSA KULTTUURISSA.



maanantai 9. elokuuta 2010

When i get older, I will be stronger.

YFU- leiri.


2.8

Lähtö. Henna, Ansku, ja äiti ja iskä tietysti, oli mukana lentokentällä. Jännitys pamahti päälle, kun Henna alko itkemään, mutta takasin ei ollut tulemista. :D Menin lentokoneeseen ja juttelin muiden vaihto-oppilaiden kanssa tunnelmista. Kaikki oli innoissaan/kauhuissaan. Kun päästiin perille (Hampurin lentokentälle), olin ihan poikki, mutta heti kun lähdettiin ajamaan bussilla kohti Lauenburgia ja ikkunasta rupesi näkymään harjakattoisia taloja, olin niin sekasin, etten voinut keskittyä ainakaan nukkumiseen. Perillä olin niin väsynyt, etten saanut edes lakanoita petivaatteisiin. Varsinkaan, kun pussilakanan toisessa päässä ei ollut reikiä?! Menin nukkumaan ymmärtämättä mistään mitään, mutta silti odotuksia täynnä. (:



Hampurin lentokenttä.

3.8

Nukuin pommiin. Hienoa, ensimmäinen päivä Saksassa, ja nukuin pommiin. Kerkesin kuitenkin ajoissa aamupalalle, mutta koko aamupäivä meni siihen, kun yritin saada itseni hereille. Meidät jaettiin ryhmiin, joissa meidän piti keskustella kulttuurieroista etc.

4.8

Lähdettiin seikkailemnaan Lauenburgin keskustaan. Käytiin tutustumassa mm. poliisilaitokseen. Sen jälkeen saatiin ihan ihme tehtäviä mm: vaihda kananmuna ja omena johonkin, mutta ei rahaan. Meidän ryhmä sai juustokakkua ja mehua. Muut ryhmät vaihtoivat tavarat mm: jalkapalloon, veititseen ja kukkakimppuun. Sitten piti kysellä paikallisilta kaikkea mahdollista, tosin se oli tosi hauskaa, ja niiden tehtävien jälkeen, oli leiriläisten ryhmähenki paljon parempi.







Keskusteltiin kaikki salissa kulttuurien välisistä eroista ja kommunikoinnista. Istuin eturivissä, kun yhtäkkiä ohjaaja kutsui minut eteen seisomaan. Noh, tietysti reippaana tyttönä kipitin kaikkien eteen kunnes ohjaaja tuli ihan minuun kiinni ja kysyi jotain saksaksi. Panikoiduin, koska ei meillä Suomessa ole tapana mennä viiden sentin päähän ja kysellä mukavia. Kavahdin taakseppäin, enkä edes yrittänyt ymmärtää mitä ohjaaja sanoi, ja samalla hän käveli takaisin lähemmäs. Kohta hän kumminkin perääntyi, ja tajusin, että tämä oli vain esimerkki siitä, miten eri tavalla ihmiset käyttäytyy. Ohjaaja tiesi, että olen suomesta, joten :D reilupeli.

5.8

Satoi vettä, joten ei tehty mitään kamalan erikoista, vaan istuttiin sisällä, ja puhuttiin kaikesta. Opettelin myös sanomaan:'minä rakastan sinua'' eri kielillä: ich liebe dich, jag älskar dig, jed elsker dig, te amo, je 'teme, i love you.. (:

6.8

Shoppailtiin Hampurissa. :P





tuommonen pieni kakkupala, 2.4€ o.O halpaa?



Mites ois?

7.8

Pelattiin korttia ja pelattiin lentopalloa.

8.8

Viimeinen leiripäivä. Järjestettiin juhla, johon kaikkien piti esittää jotain kivaa, omalla kielelllä. Naurettiin, kun suomessa lauletaan: ''pää, olkapää, PEPPU, polvet..'' Kun muiden maiden kielillä samassa laulussa, on peppu jätetty kokonaan pois. Siinä taas jotain kauhisteltavaa:''suomalaiset on kauheen pervoja..'' :D

9.8

Lähtö Berliiniin, isäntäperheen luo.
Jännitti ihan hirveesti, ja kun pääsin paikan päälle, niin tuntu, ettei tuu sanaakaan suusta, ja kaikki takertuu kurkkuun. Onneks isäntäperheessäni on oikeesti ihania ihmisiä, jotka ymmärtää, etten voi puhua täydellistä saksaa. Myöhemmin lisää, en kehtaa olla enempää koneella, etten vaan vaikuta törkeältä. :)

2 kommenttia: